Kajaani Gymnastics loistaa Tähtiseurana

 

Kajaani Gymnastics -urheiluseura on hyväksytty mukaan Tähtiseura-laatuohjelmaan.  Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen uusi seurojen laatuohjelma, joka tukeesuomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Laatuohjelma auttaa seuroja kehittämään sen itse valitsemia osa-alueita modernien työkalujen ja toimintatapojen avulla yhdessä muiden laatuseurojen kanssa.

Olympiakomitea, lajiliitot ja aluejärjestöt ovat yhdessä luoneet Tähtiseura-laatuohjelman, jonka tavoitteena on suomalaisen urheiluseuratoiminnan kokonaisvaltainen kehittäminen. Ohjelman tunnuksena on Tähtimerkki, joka viestii siitä, että seura täyttää kohderyhmäkohtaiset (lapset & nuoret, aikuiset sekä huippu-urheilijat) sisältövaatimukset ja kaikille yhteiset johtamisen laatutekijät. Tähtimerkin saaneet seurat toimivat osana maanlaajuista jatkuvan kehittämisen verkostoa, jossa seurat saavat tukea omaan toimintaansa ja jakavat hyviä käytäntöjään. 

Kajaani Gymnastics on saanut lasten ja nuorten osa-alueen tähtimerkin. Se viestii siitä, että seura luo lapsille ja nuorille turvallisen, kehittävän ja innostavan ympäristön harrastaa ja urheilla. Seura täyttää seuran johtamisen ja lasten urheilun laatutekijät, ja on osa suurempaa seuraverkostoa, joka kehittyy yhdessä ja oppii toisiltaan hyviä käytäntöjä. Tähtiseurassa jokainen saa urheilla omalla tavallaan hyvässä seurassa!

– Urheiluseurojen yhteisöllisyys on suuri voimavara suomalaiselle urheilumenestykselle. Tähtiseura-ohjelmalla haluamme vahvistaa yhteistyötä seurojen välillä ja edistää osaltamme hyvinvointia yhä useamman suomalaisen arjessa.Osana Tähtikuviota jokainen voi urheilla ja liikkua omalla tasollaan ja kohti omia tavoitteitaan aina huippu-urheilijaksi asti entistä suuremman taustatuen avulla. Onnittelemme seuraa Tähtimerkistä, kertoo ohjelman tavoitteista Olympiakomitean Lisää liikettä -yksikön johtaja Pekka Nikulainen.

Tähtimerkki on myös lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille 

Seuralle myönnetty Tähtimerkki on myös lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille. Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä ja inhimillisestä toimintatavasta, joka sopii kaikille liikkujille ja urheilijoille. Se vastaa erilaisten yksilöiden tarpeisiin, mutta myös kehittyy heidän mukanaan.

– Pienessä maassa aktiivisesti yhdessä toimiminen on paras mahdollinen tapa luoda yhteisöllisyyttä, kehittyä ja saavuttaa menestystä. Tähtiseura-yhteisöön liittymällä seura saa apua ja työkaluja toiminnan kehittämiseen ja uudistumiseen, vuorovaikutuksessa yhteiskunnan eri toimijoiden kanssa. Seurojen yhdessä muodostama Tähtikuvio loistaa kirkkaampana kuin tähdet yksinään, kertoo Olympiakomitean seuratoiminnan asiantuntija Eija Alajainnostuneena.


Suomalainen urheilu loistaa tähtiseurassa.

 

Lisätietoja

www.olympiakomitea.fi/tähtiseurat

Huom. Tähtiseuraohjelman myötä aiemmin käytössä ollut Sinettiseuratoiminta on päättynyt.

KAJAANI GYMNASTICS ry

 

Kajaani Gymnastic on useaan otteeseen palkittu nuori, innokas ja aktiivinen seura, joka on perustettu 7.9.2010. Seura kuuluu Suomen voimisteluliittoon ja on Kainuun Liikunnan jäsenseura. Kajaani Gymnasticilla on jäseniä yli 300 sekä ohjaajia ja valmentajia 36 – lisää koulutetaan jatkuvasti. Helmikuusta 2012 lähtien Kajaani Gymnastic muutti uusiin harrastustiloihin Kettukalliontie 11, jossa harrastetilaa on 550 neliömetriä. Tiloista löytyy paljon erilaisia harraste- ja voimistelukäyttöön hankittuja välineitä, virallinen kilpa-aerobicin joustoparketti, voimistelukanveesi, lattiatilaa, musiikintoistolaitteet sekä kuntosali. Lisäksi salilta löytyy keittiö-, pukuhuone- ja pesutilat.

Kajaani Gymnastic ry sai Sinettiseura tunnustuksen laadukkaasta toiminnasta vuonna 2014 ja palkittiin tammikuussa 2016 Vuoden Kainuulaisena urheiluseurana, sekä sai samalla Sinettiseurojen Kasvata Urheilijaksi -stipendin. Stipendin saivat kolme seuraa koko Suomessa.

Seurassa on mahdollisuus harrastaa kilpa-aerobicia ja naisten telinevoimistelua harraste- tai kilpatasolla, Voimistelukoulu -toimintaa, liikuntakerhotoimintaa, perusvoimistelua, yleiskuntoharjoittelua lapsille ja nuorille sekä seurassamme uusina lajeina joukkuevoimistelua ja Freegymiä. Aikuisilla on mahdollisuus osallistua lihaskuntoa, liikkuvuutta ja yleistä terveyttä ylläpitäviin Akka- ja Ukkotreeneihin.

Seuran tavoitteena on kannustaa lapsia ja nuoria sekä aikuisia liikkumaan myös vapaa-ajalla monipuolisesti sekä huomioimaan terveelliset elämäntavat. Ohjaajia ja valmentajia koulutetaan Suomen Voimisteluliiton koulutusportaalin mukaisesti. Seuran toiminta on positiivisessa hengessä tasapuolisesti kaikkia kannustavaa. Jokaiselle löytyy oma paikkansa seurasta joko harrastajana, seura-aktiivina tai seuratoiminnan muista tukijoukoista.