Urheiluakatemiatoiminta

Urheiluakatemia opintopolku Kajaanissa mahdollista nyt myös kilpavoimistelijoille

Kajaani Gymnastics ry, Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitos ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia ovat solmineet sopimuksen urheiluakatemia opintopolun mahdollistamisesta Kajaanissa kilpavoimistelijoille. Aikaisemmin urheiluakatemiaopinnot ovat olleet mahdollisia ainoastaan jääkiekossa, salibandyssa, jalkapallossa ja yleisurheilussa.  Urheiluakatemiaopintopolun aukeaminen kilpavoimistelijoille vahvistaa voimistelun tavoitteellista harrastusta Kainuussa sekä avaa myös Kainuun ulkopuolisille kilpavoimistelijoille mahdollisuuden tulla opiskelemaan toiselle asteelle ja saamaan lajivalmennusta Kajaaniin.

Urheiluakatemiaopinnot tarkoittavat urheilijalle käytännössä mahdollisuutta yhdistää toisen asteen opinnot sujuvasti tavoitteelliseen urheiluharrastukseen. Urheiluakatemiaopiskelija saa harjoitella noin kuusi tuntia viikossa opiskelupäivän aikana. Harjoittelu huomioidaan opinto-ohjelman laatimisessa niin, että se tukee opiskelijan jaksamista ja menestystä sekä opinoissaan että urheilussa. Opiskelija saa akatemiaopinnoista opintosuorituksia sekä ammatillisessa koulutuksessa että lukio-opinnoissa.

Urheiluakatemiavalmentajana toimii Kati Säkkinen.

Kajaani Gymnastics perustettu vuonna 2010 ja on ollut Sinettiseura jo vuodesta 2014. Seurassa on 444 jäsentä. Ohjaajia ja valmentajia seurassa on 40. Seura tarjotaan valmennusta kilpa-aerobicissa, naisten telinevoimistelussa ja joukkuevoimistelussa. Lisäksi seurassa on harrastajia freegymissa ja seura järjestää voimistelukoulu- sekä liikuntakerhotoimintaa.

 

Lisätietoja

Birit Oksman, puheenjohtaja
Kajaani Gymnastics ry
p. 041 319 4115
puheenjohtaja.kajagym@gmail.com

Kati Säkkinen, akatemiavalmentaja
Kajaani Gymnastics ry
p. 040 244 0910
kati.kajagym@gmail.com

Hakeminen Urheiluakatemiavalmennukseen

Hakeminen Kajaanin lukioon / Kainuun Ammattiopistoon tapahtuu yhteishaun kautta osoitteessa opintopolku.fi. Hakuaika on 19.2. – 12.3.2019.

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiaan pyrkivän hakijan ja hänen henkilökohtaisen valmentajan ja/tai seuran edustajan on täytettävä erillinen hakulomake urheiluakatemiaan 2019, joka toimitetaan koulutusliikelaitoksen hakutoimistoon 12.3.2019 mennessä osoitteeseen: Kainuun ammattiopisto, hakutoimisto, Opintie 3, Oppi 4-rakennus, 87100 Kajaani.

Kainuun Ammattiopisto ja Kajaanin Lukio

Urheiluakatemiavalmennus Kainuun Ammattiopistossa opiskeleville urheilijoille kattaa päivittäisvalmennusta kuusi tuntia viikossa koulupäivien aikana. Valmennus on kokonaisvaltaista valmennusta ml. lajitekniikat, voima- ja muu tukiharjoittelu, harjoituskuormituksen hallinta ja yksilöllisten ominaisuuksien kehittäminen. 

Urheiluakatemian tehtävänä on nuorten urheilijoiden harjoittelun ja opiskelun kokonaisvaltainen tukeminen. Kajaanin lukion opiskelijoiden on mahdollista Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian valmennusryhmiin ja osallistua lajivalmennukseen. Akatemiaurheilijat saavat yhdeksän (9) soveltavaa liikunnan kurssia. Valmennuksesta vastaavat ammattitaitoiset akatemiavalmentajat.

https://www.kajaaninlukio.fi/

https://www.kao.fi/

Hakulomake urheiluakatemiaan 2019 >>